Kennis

De Broedstraten werken samen met Stichting Noorderpark Trust aan het ontwikkelen van een plan voor de overdraagbaarheid van de projecten in de rest van Nederland.

Stichting Noorderpark Trust draagt de kennis en ervaring van De Broedstraten (en meerdere initiatieven, zoals o.a. de Noorderparkkamer) uit in het land. De Broedstraten werken tegelijkertijd aan een continue update van deze ervaring en kennis vanuit de dagelijkse praktijk in Amsterdam-Noord. Met deze ontwikkelingen zijn wij een zichtbare en belangrijke inspiratiebron geworden voor andere creatieve partijen, wijkondernemingen, gemeenten en organisaties in het land.

De Noorderpark Trust heeft intussen een pilot in Heerlen mede helpen realiseren en in Leeuwarden, Harderwijk, Brussel, Antwerpen en Dordrecht de nodige contacten gelegd. Verder zijn er presentaties gegeven aan de creatieven en ambtenaren uit Utrecht, milieucentra uit Nederland, kunstenaars uit Eindhoven, de gemeente Leidschendam/Voorburg, een landelijk netwerk van corporatiedirecteuren, het creatieve netwerk en de gemeente uit Lommel (België) en de bouwwereld uit Nijmegen.