Buurtband zoekt leden!
wo
08
juni '16

Buurtband zoekt leden!

voor The Vogel Orchestra

Buurtband zoekt leden!

In de maanden juni en juli zal er een nieuwe buurtband ontstaan in de Vogelbuurt. Het project heet 'The Vogel Orchestra' en zal een muzikale knutselclub zijn voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Zij zullen samen met muzikanten uit de Muziekstraat een nummer schrijven, opnemen en uitbrengen. Muzikale achtergrond is een pre, maar geen must. Iedereen kan meedoen!

Op de woensdagen van juni en juli zal de buurtband gevormd worden en een stuk gaan schrijven vanuit de Muziekstraat studio aan de Sijsjesstraat 21. 

Iedereen kan meedoen

De buurtband wordt een muzikale knutselclub waar muzikanten zeer welkom zijn, maar ook creatievelingen uit andere gebieden. We gaan namelijk zelf een verhaal schrijven dat we op muziek zetten. Dus ben je een knutsel of schrijf talent, dan hebben we je ook zeker nodig! De muziek wordt uitgebracht op CD, en een CD heeft bijvoorbeeld ook een cover nodig...

Muziek

De muziek staat natuurlijk wel voorop. We nodigen kinderen uit met hun eigen instrument te komen, maar we hebben zelf ook een aantal instrumenten die gebaseerd zijn op improvisatie en samenspel. Maak kennis met een synthesizer, omnichord of groot electrisch orgel!

Workshops

De muzikale knutselworkshops waarin de CD ontstaat worden gegeven onder leiding van muzikanten en kunstenaars Rosa Ronsdorf en Roos Pollmann. Rosa Ronsdorf (1988) is zangeres en gitariste in de band Bird on the Wire en heeft ook haar eigen platenlabel genaamd Meduse MagiQ. Roos Pollmann (1987) is beeldend kunstenaar en schrijfster en zet haar verhalen wekelijks om in hoorspelen onder de naam ROOSPEEE. Zowel Rosa en Roos komen uit de Do-it-yourself scene; een werkwijze die zij graag willen overbrengen aan de kinderen. We gaan zelf muziek maken, zelf een cover ontwerpen, deze zelf uitbrengen en ook spannend; zelf zeefdrukken. In het Muziekstraat-zeefdrukatelier van kunstenaar Hugo Rocci aan de Fazantenweg zullen de kinderen namelijk de eigen cover komen ontwerpen en drukken!

Praktisch

De 6 workshops vinden plaats op de volgende dagen: woensdag 8,15, 22, 29 juni en 6 juli. Hou daarnaast ook zaterdag 18 juni vrij voor de zeefdrukles. 

Wij vragen een bijdrage van 2,50 euro per les. Mocht dit een probleem zijn geef dit aan, dan komen we daar wel uit.

Muziekinstrumenten en knutselspullen zijn aanwezig, maar we moedigen kinderen met een eigen instrument vooral aan om die mee te nemen.