Vacature: Directeur 28 uur per week (per direct)

Vacature: Directeur 28 uur per week (per direct)

De Modestraat is een broedplaats in Amsterdam Noord aan het Buikslotermeerplein. We organiseren ontmoetingen tussen kunstenaars, ondernemers en buurtbewoners. Dat doen we door een platform te bieden waar deze partijen kunst, creatieve activiteiten en innovatieve programma’s ontwikkelen en elkaar inspireren. Gemene deler is dat betrokkenen zich inzetten voor ‘Stadse Sores’: zaken als eenzaamheid, groeiende afstand tussen verschillende bevolkingsgroepen en achterblijvende leefbaarheid in de wijk. We worden hierin (meerjarig) ondersteund door AFK, DOEN, Oranje-Fonds, Stadsdeel Noord en nog vele anderen.

De Modestraat is momenteel een vereniging, maar de omzetting naar een Stichting is binnenkort een feit. Daarin worden we gesteund door een nieuw 3-koppig bestuur a.i. De organisatie bestaat uit een klein kernteam van professionals en vrijwilligers die programma’s maken en activiteiten organiseren voor een grote, levendige en diverse (buurt) community.

De Modestraat zoekt per direct een verbindende, avontuurlijke, strategische en zeer daadkrachtige

Directeur

Onze toekomstige directeur heeft zowel een zakelijk als een artistiek profiel en kan hiertussen moeiteloos schakelen, verbinden en mogelijkheden zien. Net als het tweeledige profiel van de Modestraat zelf, namelijk de eenwording van kunst en maatschappelijke impact, ziet de directeur de verstrengeling van haar/zijn ervaring en kwaliteiten, als een meerwaarde.

Verantwoordelijkheden en taken
Uitvoering en verdere ontwikkeling van het artistieke programma, en verdiepen en verduurzamen van het artistieke profiel. Dit in samenwerking met de community coördinator.

De programmastrategie, identiteit en positionering van de Modestraat verdiepen. Belangrijk hierin is het perspectief en de rol van De Modestraat en haar directeur in de op handen zijnde gebiedsontwikkeling en placemaking van het Buikslotermeerplein en het CAN gebied.

Algehele bedrijfsvoering binnen een team van betaalde en vrijwillige krachten.Aansturen marketing, publiciteit en fondsenwerving. Vergroten van het publieksbereik door actief beheer en verdere ontwikkeling en versteviging van het relatienetwerk van zowel buurtorganisaties, culturele organisaties, gemeente, subsidiënten en overige stakeholders.

Opstellen van de jaarbegroting, werkbegroting en eventueel deelbegroting. Bestuursverslag maken en in samenwerking met ons administratiekantoor, het opstellen van de jaarrekening.

In samenspraak met bestuur ontwikkelen van ‘Better Governance’ en ‘Fair Practice’. Daarnaast zet je je in voor diversiteit en inclusiviteit met het oog op de bewoners van Amsterdam Noord en de community die de Modestraat reeds heeft opgebouwd.

Eigenschappen

 • Je voelt je thuis in verschillende omgevingen en met mensen van allerlei pluimage. Zowel binnen een bestuurlijke omgeving, binnen het team van betaalde en vrijwillige krachten, maar zeker ook bij alle Amsterdammers die de Modestraat weet te bereiken.
 • Je bent het gezicht van de Modestraat en een goede communicator die met charisma, enthousiasme en overtuiging op alle plekken en op alle niveaus de Modestraat vertegenwoordigt.
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, werkt zelfstandig, kan goed leidinggeven, delegeren en samenwerken. Je haalt het beste in het team naar boven, weet goed prioriteiten te stellen en zorgt ervoor dat de werksfeer goed is en de doelen gehaald worden.
 • Je bent een strategisch denker die verschillende belangen kan afwegen en de koers kan bepalen in een complexe, veranderende omgeving.

Vereisten

 • Academisch werk-denkniveau.
 • Aantoonbare leidinggevende ervaring binnen de culturele sector.
 • Aantoonbare ervaring met het succesvol werven van fondsen.
 • Ervaring met opstellen en bijhouden (deel)begrotingen.
 • Ervaring met ontwikkelen en eventueel produceren artistieke programmering.
 • Uitstekende beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift.
 • Ervaring met culturele programmering binnen tijdelijkheid in combinatie met gebiedsontwikkeling is een dikke plus.
 • Snel kunnen schakelen.

Wij bieden

 • een overeenkomst op zzp-basis;
 • de kans om echt verschil te maken en waarde te creëren en betrokken te zijn bij de spannende ontwikkelingen in het CAN gebied, waarin De Modestraat na haar verhuizing samen met onze partners een belangrijke plek gaat innemen;
 • de mogelijkheid om op termijn zelf invulling te geven aan deze belangwekkende plek.

Bij interesse ontvangen we graag zo spoedig mogelijk op onderstaande mailadressen een aansprekende brief en CV.

Voor informatie kun je mailen met Roswitha Bergmann directeur a.i. roswitha@broedstraten.nl en Sharine Visman, adviseur sharine@broedstraten.nl.

Bekijk de vacature ook hier