Over Ons

Over Ons Over Ons

De Modestraat is een Broedplaats en een plek voor de buurt. In de Ateliers hebben vormgevers en kunstenaars hun werkplek. Voor een kop koffie en een stuk taart kun je heerlijk vertoeven bij Bakkie Noord. In de Salon staan de kappers en masseuse voor je klaar. Ruil je kleren voor iets ’nieuws’ in de Wisselboetiek, de kledingruilwinkel voor iedereen. In onze Studio en Workshopruimte vind je een divers programma aan wekelijkse lessen en creatieve workshops voor kids en volwassenen.

De Modestraat, met meer dan 50 vrijwilligers, is een betrokken, creatieve gemeenschap die vanuit een bijzondere thuisbasis het leven van mensen kleurrijker maakt en dromen helpt verwezenlijken. Dit wordt gedaan door hen in contact te brengen met kunst, cultuur en creativiteit en door bijzondere ontmoetingen teweeg te brengen. De Modestraat gaat nieuwe verbindingen aan, vaak over de grenzen van disciplines en met andere maatschappelijke domeinen. In samenwerking met ondernemers, vrijwilligers en buurtbewoners worden bijzondere verhalen gemaakt. De Modestraat maakt de dagelijkse omgeving mooier en leefbaarder en zorgt voor een kruisbestuiving tussen de buurt en creatieven.

Meer over ons weten? Neem contact op: modestraat@broedstraten.nl

De Modestraat wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stichting DOEN, Stadsdeel Noord en het Oranjefonds.

Sweet 70 en de Rebellenclub, de Modestraat projecten voor ouderen, worden ondere andere mogelijk gemaakt door Fonds Sluyerman van Loo, RCOAK, Stichting het R.C. Maagdenhuis, Stichting Vredenburgh en Theresia Spijkerstichting, Stichting Dioraphte, Oranjefonds en Gemeente Amsterdam.