Over ons

Over ons

De Modestraat is een Broedplaats en een plek voor de buurt. In de Ateliers hebben vormgevers en kunstenaars hun werkplek. Voor een kop koffie en een stuk taart kun je heerlijk vertoeven bij Koffiehoek Pleur en de Koek. In de Salon staan de kappers en masseuse voor je klaar. Ruil je kleren voor iets ’nieuws’ in de Wisselboetiek, de kledingruilwinkel voor iedereen. In onze Studio en Workshopruimte vind je een divers programma aan wekelijkse lessen en creatieve workshops voor kids en volwassenen. Met Sweet 70 kunnen de 65+ers onder ons tiptop het weekend in. En tijdens het maandelijkse Wereldrestaurant geniet je samen van een werelds 3 gangen diner van onze buurtkoks.

De Modestraat, met meer dan 50 vrijwilligers, is een betrokken, creatieve gemeenschap die vanuit een bijzondere thuisbasis het leven van mensen kleurrijker maakt en dromen helpt verwezenlijken. Dit wordt gedaan door hen in contact te brengen met kunst, cultuur en creativiteit en door bijzondere ontmoetingen teweeg te brengen. De Modestraat gaat nieuwe verbindingen aan, vaak over de grenzen van disciplines, alsmede met andere maatschappelijke domeinen. Samen met ondernemers, vrijwilligers en buurtbewoners worden bijzondere verhalen gemaakt. De Modestraat maakt de dagelijkse omgeving mooier en leefbaarder en zorgt voor een kruisbestuiving tussen de buurt en creatieven, hetgeen resulteert in een opwaardering van de buurt.

 


Het bestuur van de vereniging bestaat uit Mira ter Braak (voorzitter), Gwen van Zaane (secretaris) en Danny van Zuijlen (penningmeester). De verenging past de Code Cultural Governance toe en heeft een Raad van Toezicht. Huidige commissarissen zijn Chris Keulemans, Marion de Haan en Gerard Stoop. De toezichthouders ontvangen geen vergoeding voor hun taken. Ook heeft de vereniging geen personeel in loondienst. 
Download hier ons beleidsplan.

Formele naam van de instelling: Vereniging De Modestraat
RSIN nummer:854978562
Bezoekadres: Buikslotermeerplein 15-17, 1025 ES Amsterdam    
                                      
Doelstelling zoals geformuleerd in de statuten: Het doel van de vereniging is het beheren van een broedplaats, waar ze creatieve, educatieve en/of maatschappelijke activiteiten organiseert en faciliteert. De vereniging wenst een ontmoetingsplek te zijn waar een breed scala aan disciplines samenkomen en waar diverse activiteiten plaatsvinden, zoals aanbod in werkplekken en ontwikkelruimte, workshops, trainingen, ruildiensten, evenementen, kennis-deel-sessies, samenkomsten en dergelijke.