Buiksloterfestijn 1 juli

Buiksloterfestijn 1 juli

Buiksloterfestijn

Op zaterdag 1 juli komen jong en oud bij elkaar op het Buiksloterfestijn! De Modestraat slaat samen met verschillende initiatieven de handen in een voor een heerlijke dag! Dus kom kijken, dansen en meedoen! 

Vanaf 13:00 toveren initiatiefnemers Buurt Buddies en Beppies, Sweet 70 community, het Danspaleis en het Bankjescollectief het plein om tot een grote gezellige braderie. 

De Buurt Buddies & Beppies organiseren een markt met lekkere hapjes van onder andere het Wereldrestaurant. Er zijn verschillende workshops van Dojo Kung fu en Ashra bellydance, een rapworkshop door Rocky van THC en nog meer leuke activiteiten ook voor kinderen en jongeren. Hugo Schuitemaker exposeert op de A-lokatie, en Building Conversation houdt positieve gesprekken. Heb jij nog een goed idee? De Buurt Buddies & Beppies nodigen iedereen uit om mee te doen en te helpen. Mail je idee naar: modestraat@broedstraten.nl

De Sweet 70 community steekt natuurlijk ook de handen uit de mouwen om ook alle senioren weer een onvergetelijke dag te bezorgen! Zo komt het Danspaleis een ouderwets gezellige disco neerzetten, want dansen verleer je nooit. Van meezingers tot tranentrekkers, van polonaise tot ouderwets rock-en-rollen: met het Danspaleis is het altijd bal. Tante Tosti komt samen met de buurttantes tosti’s bakken. Met bloemenschort voor en strijkijzer zorgen zij voor de allerlekkerste tosti’s, op originele wijze gebakken. Dus na het dansen, kan iedereen lekker bijkomen met een heerlijke zelfgebakken tosti. 

Het Bankjes Collectief heeft dit weekend het openluchtcafé en zal ook op het Buikslotermeerplein diverse bankjes openen. Dus heb jij altijd je eigen buurtbankje willen hebben? Geef je hier op en claim je eigen bank. 

Wanneer om 17:00 de laatste marktmannen de spullen hebben gesleten, verwelkomen wij iedereen binnen in de Modestraat om een lekker hapje te eten en natuurlijk ander vertier. Voor de kleintjes beginnen we met een silentkinderdisco, welke later overgaat in een silent disco voor alle leeftijden tot in de vroege uurtjes, georganiseerd in samenwerking met ilovenoord!

Buiksloterfestijn is een initiatief van Sweet 70, Buurt Buddies & Beppies en het Danspaleis, mede mogelijk gemaakt door de Modestraat.