6. DATE ART: OVER DE ONTMOETING TUSSEN BÜSRA HALICI EN AHMAD ALOJEIL

6. DATE ART: OVER DE ONTMOETING TUSSEN BÜSRA HALICI EN AHMAD ALOJEIL
6. DATE ART: OVER DE ONTMOETING TUSSEN BÜSRA HALICI EN AHMAD ALOJEIL

“THE ART IS SOMETHING INSIDE ALL OF US”

Waarom, vraagt Büsra zich af, heeft Ahmad een complete jungle aan planten in huis? En wat bedoelt Ahmad met zijn levensmotto “The Art is something inside all of us”?

vrijdag 10 januari om 17u15 in de Modestraat

Büsra Halici is 30 jaar, geboren en getogen in Enschede, en woont in Amsterdam-Noord. Op loopafstand van het huis van Ahmad Alojeil, 41 jaar oud en nog maar een paar jaar geleden vanuit Syrië naar Nederland gekomen. Pas drie weken geleden zijn deze ‘onbekende buren’ tijdens het Modestraat project DATE ART onder leiding van journalist en maker Khadija Massaoudi aan elkaar voorgesteld. Omdat ze elkaar vanuit nieuwsgierigheid en verwondering willen leren kennen en elkaars wereld willen begrijpen.

Na een serie ‘dates’ hebben Büsra en Ahmad samen een korte eindpresentatie gemaakt. Een presentatie die in woord en beeld de kracht van hun ontmoetingen weergeeft.

Kom kijken en luisteren naar DATE ART! Meld je aan bij Tiara Roquas, community manager van de Modestraat, via modestraat@broedstraten.nl

Wanneer: vrijdag 10 januari 2020
Waar:       de Modestraat, Buikslotermeerplein 15, Amsterdam
Toegang: gratis, voor de drankjes graag een donatie

PROGRAMMA

17u15 inloop en opening, hapje en drankje
18u15 DATE ART presentatie van Büsra Halici en Ahmad Alojeil,
          met inleiding en een afsluitend interview van Khadija Massaoudi

WIE IS MAKER KHADIJA MASSAOUDI?

preview

Khadija Massaoudi is een geboren en getogen Amsterdamse. Ze schrijft, maakt theater, is journalist én ze bezingt de liefde in verschillende talen. De werkmethode van Khadija is vaak journalistiek: vanuit interviews en persoonlijke analyses verzamelt ze theatraal materiaal waarmee ze #docutheater maakt. Ze onderzoekt de mens, laag voor laag. En waagt zich in emotionele lagen die mensen vaak confronterend, en misschien zelfs een beetje eng vinden. Wie durft DATE ART?

GEEF JE OP VOOR DATE ART 2.0

In 2020 krijgt deze DATE ART pilot van de Modestraat in Amsterdam-Noord een vervolg. Wil je in samenwerking met maker Khadija Massaoudi ook een onbekende buurtgenoot ontmoeten, en tegelijkertijd je artistieke talent ontdekken of verder ontwikkelen? Ga het avontuur aan en neem contact op met Tiara Roquas, community manager van de Modestraat, op modestraat@broedstraten.nl .