5. SEX EN DE DOOD IN DE MODESTRAAT

5. SEX EN DE DOOD IN DE MODESTRAAT
5. SEX EN DE DOOD IN DE MODESTRAAT

We worden als het meezit allemaal allemaal ouder. Iedere seconde, iedere minuut die voorbij gaat is onderdeel van het verouderingsproces. Maar wanneer zijn we echt oud? Hoe is onze kijk op het leven en de dood als we een bepaalde leeftijd hebben bereikt? Hoe belangrijk is bijvoorbeeld sex op latere leeftijd nog voor ons? Allemaal vragen die voorbij komen tijdens het kunstproject ‘Sex and Death’ door de Australische theatermaker Samara Hersch en haar team.

Programma
Tijdens Sex and Death worden deelnemers uitgenodigd om te reflecteren op leven, dood en alles wat zich daar tussenin afspeelt. Het project bestaat uit drie programma onderdelen namelijk: een individuele ontmoeting (een date) met een oudere persoon en een fotoshoot geïnspireerd door een persoonlijke foto als herleving van een moment in het verleden. Tijdens talkshow Let’s Talk About Sex (and Death) worden onderwerpen besproken in een meer publieke en sociale setting. Naast een optreden door soulzangeres Maria Magdalena Koslowka genieten bezoekers van wijn en kaas ter ere van alles wat beter wordt naarmate de tijd verstrijkt. Presentator is Daan Borrel (bekend van o.a. De Correspondent, Het Parool ) die als schrijver en journalist onderzoek doet naar onderbesproken perspectieven op seksualiteit. Ze schreef ook het boek 'Soms is liefde dit', en als co-auteur 'Dit gaat niet over seks'.


We zien oudere lichamen en oudere geesten vaak op dezelfde stereotype manier in de media, het theater en in de kunst


Clichés
Met Sex and Death worden alle clichés van het ouder worden besproken. Volgens Samara Hersch wordt iedereen ouder, op elk moment van de dag. Toch zien we oudere lichamen en oudere geesten vaak op dezelfde stereotype manier in de media, in het theater en in de kunst. Volgens haar zijn de de performers van Sex and Death prachtige, grappige, wijze en creatieve mensen. “Ik vind het heel leuk en inspirerend om met hen over het leven te praten en die ervaring gun ik iedereen.”

Voor iedereen
Sex and Death speelde eerder met veel succes in Melbourne, waar het twee keer werd genomineerd voor de Green Room Awards for Best Contemporary and Experimental performance 2017. De Amsterdamse versie wordt mede mogelijk gemaakt door de Modestraat, in samenwerking met de Theaterstraat. Sex and Death is speciaal voor iedereen van elke leeftijd. Het project wordt bij de Modestraat mede uitgevoerd met de eigen ouderen community Sweet70 en de Rebellenclub.  

Kom naar de Modestraat aan het Buikslotermeerplein 15-17 voor een ontmoeting waarbij je op een bijzondere manier even stil kan staan bij het leven, sex en de dood.

De individuele ontmoetingen vinden plaats op 8, 9, 10 of 13 maart a.s. Reserveren kan hier. Er is met een capaciteit van 1 bezoeker per half uur nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

De talkshow Let’s Talk About Sex (and Death) vindt plaats op zondag 10 maart van 17:30 tot 19:00 uur. Presentator is Daan Borrel (bekend van o.a. De Correspondent en Het Parool) die als schrijver en journalist onderzoek doet naar onderbesproken perspectieven op seksualiteit. Ze schreef ook het boek 'Soms is liefde dit', en als co-auteur 'Dit gaat niet over seks'. De toegang is gratis, maar iedere donatie is welkom.