4. RADIO NOORD AMSTERDAM OP TOURNEE

4. RADIO NOORD AMSTERDAM OP TOURNEE

Vanaf 4 juli a.s. is het zover: de eerste uitzending van Radio Noord Amsterdam, het nieuwe project van de Modestraat. Kunstenaars én nieuwe noorderlingen Jef Andrea alias Uncle Jefferson en Selby Gildemacher alias DJ Fer Drijver maken in 6 afleveringen op geheel eigen wijze een radio tournee in en rond de buurthuizen van Amsterdam-Noord. Dit doen ze met een mobiel radiostation vanuit hét vervoermiddel van de Noorderling, de Canta. In een variété radioshow wordt vanuit het buurthuis met muziek, spel, interview en humor de vraag opgeworpen of je in deze tijd wel kan spreken van oude en nieuwe bewoners van Noord of van winnaars en verliezers?

Jef Selby RNA

Waarom Radio Noord Amsterdam?
Doel van Radio Noord Amsterdam is het ontdekken van de hedendaagse rol van het buurthuis, eens het middel voor de culturele opvoeding, emancipatie en dé plek voor ontspanning. Wat is hier nu van overgebleven? Is het buurthuis het middelpunt en smeermiddel van de buurt of een nostalgisch fenomeen? Misschien is dit juist wel een plek voor de oude én nieuwe Noordeling.

Gasten en onderwerpen
In iedere radioshow zijn er verschillende gasten; bekende en onbekende buurtbewoners, muzikanten, vertegenwoordigers van het buurthuis, winnaars en verliezers. Daarnaast bevat de show terugkerende items met een knipoog zoals ‘Gentrificatie Bingo’, ‘Wijken voor de Rijken’ en de wekelijkse race wedstrijd ‘Bakfiets vs Canta’, ‘Het Geluid van de Straat’  en ‘Ongevraagd Advies’. 

Beluisteren
Radio Noord Amsterdam is op 4 juli a.s. om 16.00 uur live te beluisteren op  www.radionoord.amsterdam. Uitzending gemist? Geen probleem. De uitzending wordt als podcast beschikbaar gesteld op de website. Wil je op de hoogte gehouden worden van de volgende uitzendingen? Volg Radio Amsterdam Noord via hun social media of via de Modestraat Facebookpagina

RadioNoordAmsterdam mobiele studio

 

Radio Noord Amsterdam is een project van Selby Gildemacher en Jef Andrea in opdracht van de Modestraat en is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdamse Fonds voor de Kunst.