2. CORONA-PROOF EENMANSBLOEMENCORSO TREKT DOOR NOORD

2. CORONA-PROOF EENMANSBLOEMENCORSO TREKT DOOR NOORD
2. CORONA-PROOF EENMANSBLOEMENCORSO TREKT DOOR NOORD

En het is een feit! Op dinsdag 28 april liep het eerste corona-proof éénmansbloemencorso van kunstenaars Teun Castelein en Sasja Strengholt door de Buikslotermeer in Amsterdam-Noord. Om uiteindelijk als verrassing z'n bestemming te vinden op de stoep bij Janko. Op initiatief van Hannie, die met dit kleurrijke cadeau haar goede vriendschap met Janko extra glans wilde geven.

BEKIJK HIER > CORSO NOORD I, het filmverslag van Maarten Kal van Story Collective.

SOLO-BLOEMENCORSO IN TIJDEN VAN CORONA

Wat is dat, een éénmansbloemencorso? Dat is een bloemencorso, maar dan COVID-19 proof. Zoals iedereen weet, zijn er dit jaar geen evenementen, dus ook geen bloemencorso’s. En dat kunnen Teun en kompaan en flowerpower-house Sasja als liefhebbers van deze traditie natuurlijk niet laten gebeuren.

Dit corona-corso is het eerste van een serie solo-corso’s die Teun en Sasja in samenwerking met de Modestraat én met buurtbewoners uit Amsterdam-Noord maken. De corso's vertrekken steeds vanuit het hoofdkwartier van de Modestraat op het Buikslotermeerplein. Aan het eind van elk corso doneren we ons bloemensculptuur als verrassing aan iemand die dat volgens een andere Amsterdam-Noorderling heel erg verdient. Nieuwsgierig? We maken onze nieuwe corso's op facebook en instagram bekend! 

OOK EEN CORSO CADEAU DOEN?

Ben je een Amsterdam-Noorderling en wil je bij de Modestraat samen met Teun Castelein en Sasja Strengholt ook een solo-corso ontwerpen en aan een bijzonder iemand cadeau geven? Stuur dan een mail naar communicatie@broedstraten.nl.

Met dank aan het VSB fonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.