Vrijheidsmaaltijd een Tijdelijk Monument van Tafels

Vrijheidsmaaltijd een Tijdelijk Monument van Tafels

Dit jaar vieren wij een Vrijheidsmaaltijd bij de Rietwijker in Amsterdam-Noord en iedereen kan aanschuiven! Het wordt een feestelijk diner vol prachtige optredens.Op 5 mei wordt er een tijdelijk monument van tafels gebouwd om samen aan te eten. Deze bijzondere tafels zijn het idee van de kinderen van Box 71. “Want, een tafel daar kan je van alles mee: samen eten, lachen, praten, huilen, spelletjes spelen en kunst maken”, vertelden de kinderen in Box 71 aan de kunstenaars Frouwkje Smit en Tessa Hendriks.Iedereen kan op Bevrijdingsdag vanaf 14.00 uur meebouwen aan deze tafels. En om half vijf nemen we plaats voor de maaltijd.

Het diner wordt verzorgd door de De Onkruidenier en de Bakbrommer. Zij maken samen een verassingsgerecht.Tijdens het eten dragen woordkunstenaars Gershwin Bonevacia, Beylula Yosef en een aantal kinderen hun gedichten voor, ook is er een act, ‘de Bevrijdingsspeech’ door de Inspecteur-Generaal van het Departement van Gedeeld Verleden van de Theaterstraat.

18.30 Who the f***is Oom Jo Voorstelling van actrice Carolien van den Berg over een Joods familielid die in ’42 werd opgepakt bij een razzia in Noord.

Entree: €5,- of €3,- met stadspas. Graag contant geld meenemen, er is geen pin aanwezig.Er is een speciaal combi ticket voor de maaltijd en de voorstelling voor € 8,- Reserveren via: vrijheidsmaaltijddebanne@gmail.comMeer informatie via: vrijheidsmaaltijddebanne@gmail.comAlternatieve binnenlocatie: de theaterzaal van de Rietwijker

*** OPROEP ***Wil je iets voordragen of helpen koken of serveren? Mail dan even naar:vrijheidsmaaltijddebanne@gmail.com je bent van harte welkom

Met dank aan: 4 en 5 mei Amsterdam, iLand Art, Kinderen van Box 71, Theaterstraat, Rietwijker, De Onkruidenier, De Bakbrommer, Tessa Hendriks, Frouwkje Smit,‘Wie is oom Jo’ en onze vele geweldige vrijwilligers.